Steun voor kapitein De Bruyne: “Voorbeeld voor de jonge generatie”

Steun voor kapitein De Bruyne: “Voorbeeld voor de jonge generatie”

23-03-2023 10:03 Laatste update: 15:38
1

Vrijdag begint een nieuw hoofdstuk bij de Rode Duivels. Het tijdperk Domenico Tedesco start. Dat brengt ook een nieuwe aanvoerder met zich mee, Kevin De Bruyne draagr vanaf nu de aanvoerdersband. Leandro Trossard vindt dat een uitstekende keuze.

Tot en met het WK was Eden Hazard – als hij speelde – de aanvoerder van de nationale ploeg. Na Qatar zei de winger van Real Madrid de Rode Duivels vaarwel en moest er een definitieve vervanger voor de band komen. De keuze viel op De Bruyne. Een terechte keuze? “Dat denk ik wel”, aldus Leandro Trossard in Het Belang van Limburg. "Kevin is iemand met veel ervaring op het allerhoogste niveau", aldus de speler van Arsenal.

De 31-jarige De Bruyne verzamelde ondertussen bijna 100 caps. Dat is volgens Trossard een extra pluspunt. “Hij draait ook al lang mee in deze groep, kent de meeste spelers goed en is toch een voorbeeld voor de jongere generatie. Dat is altijd positief als de jongere spelers opkijken naar hun kapitein. Hij is er klaar voor."

Nieuwe rol voor Trossard
Ook Trossard zal meer dan waarschijnlijk verandering in zijn situatie bij de Rode Duivels ondervinden na het afscheid van Hazard. De kans is groot dat Trossard onder Tedesco wel een basisspeler wordt. Roberto Martinez gaf immers nagenoeg altijd de voorkeur op Hazard.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)