Mechelen vindt uitspraak in Charleroi-duel onrechtvaardig en trekt naar het BAS

Mechelen vindt uitspraak in Charleroi-duel onrechtvaardig en trekt naar het BAS

23-03-2023 09:11 Laatste update: 10:55
33

De  disciplinaire commissie van de Belgische voetbalbond besliste dat het duel tussen Sporting Charleroi en KV Mechelen moet herspeeld worden. Bij Mechelen vinden ze die uitspraak onrechtvaardig. De club trekt dan ook naar het BAS. 

Op 12 november van vorig jaar liep het duel tussen Charleroi en KV Mechelen uit de hand. De match werd gestaakt bij een 1-0 stand voor Charleroi en het leek erop of KV Mechelen de drie punten zou krijgen. De  disciplinaire commissie besliste evenwel anders. Vanwege een procedurefout moeten beide club terug de wei in. 'Deze beslissing is verontrustend voor de toekomst van het Belgische voetbal en haar supportersbeleving. Ze voelt onrechtvaardig aan voor onze spelers, onze supporters, onze club, maar vooral voor waar het allemaal om draait, het voetbal, klinkt het bij KV Mecchelen.

Volgens Mechelen laat de voetbalbond hier een grote kans liggen om voor recchtvaardigheid te zorgen. 'Voorvallen van geweld en agressie zoals die van 12 november 2022 in Charleroi moeten altijd bestraft worden. Met de uitspraak van vrijdag 17 maart is dat niet gebeurd', stelt men in het AFAS Stadion. 

Bij Mechelen stelt men zich heel wat vragen over de beslissing. Zo klinkt het: 
- Staat deze beslissing niet haaks op wat de Pro League, KBVB en het Ministerie van Binnenlandse Zaken vragen in hun actieplan tegen geweld in onze stadions?
- Wordt de agressie voldoende bestraft met deze beslissing?
- Wordt voortaan bij elke scheidsrechterlijke fout een match achter gesloten deuren herspeeld?
- Hebben de KVM-supporters recht op een schadevergoeding na de stilgelegde wedstrijd? Waarom mogen zij niet bij de te herspelen wedstrijd zijn?

Extra tijd, geld en moeite
Mechelen onderneemt dan ook actie. 'We trekken niet alleen vastberaden naar die bekerfinale.  We gaan ook even vastberaden naar het BAS, op enkele honderden meters van het Koning Boudewijnstadion, ook al kost ons dit extra geld, tijd en energie. Dat doen we dus niet uit eigenbelang maar om het mooie spelletje dat we allemaal graag zien en beleven te vrijwaren.'

Play-Off 2
Ook de andere clubs zullen het dossier van nabij volgen. Charleroi krijgt immers een kans om mits winst tegen Mechelen terug de top acht in te duiken. Momenteel staan de Zebra's op een 9e plaats met 41 punten. Standard staat 7e met 46 punten. Anderlecht staat 8e met 42 punten.