Idee voor JPL? NL volgt Engels voorbeeld met speciale pauzes tijdens Ramadan

Idee voor JPL? NL volgt Engels voorbeeld met speciale pauzes tijdens Ramadan

22-03-2023 21:46
13

De KNVB gaat scheidsrechters de ruimte geven om een duel stil te leggen, zodat spelers die aan de ramadan meedoen kunnen eten of drinken. De bond legt de verantwoordelijkheid hiervoor wel bij de arbitrage, die samen met de clubs zal beslissen welke spelers dit nodig hebben. Een idee voor de Jupiler Pro League?

Ook de Premier League heeft het systeem met drinkpauzes voor de islamitische spelers ingevoerd. De nieuwe richtlijnen voor de komende weken zullen dus zijn dat een duel vlak na zonsondergang stilgelegd kan worden, zodat de spelers die aan de ramadan meedoen wat kunnen drinken of eten. Dit zal wel alleen het geval zijn als er minimaal één speler op het veld staat die aan de vastenperiode meedoet.

De periode van de ramadan loopt tot het laatste weekend van april, dus houdt dat in dat deze nieuwe richtlijn voor drie speelrondes geldt. In totaal zijn er dertien wedstrijden die na zonsondergang plaatsvinden in die periode. De pauzes worden dus voorafgaand aan de wedstrijd tot op de minuut nauwkeurig afgesproken met de spelers die de ramadan meedoen. Het is voor het eerst dat deze pauzes ingevoerd worden.