'Ajax gaat weer voor jackpot en stelt ferme vraagprijs voor Kudus vast'

'Ajax gaat weer voor jackpot en stelt ferme vraagprijs voor Kudus vast'

22 maart - 16:48
1

De verwachting is dat Ajax zo'n 45 miljoen euro wil verdienen aan Mohammed Kudus, mocht de Ghanees komende zomer vertrekken. Dat meldt The Athletic. Het medium ziet dat Ajax alleen deze zomer nog de hoofdprijs kan krijgen voor Kudus, terwijl de topclubs in de rij staan.

Kudus was afgelopen zomer al dicht bij een transfer, maar Ajax blokkeerde dat. Nu is de linkspoot één van de uitblinkers in het elftal van trainer John Heitinga. Kudus heeft een contract tot medio 2025. Als hij niet verlengt, moet Ajax hem deze zomer verkopen om een zo hoog mogelijke transfersom te incasseren. Het lijkt erop dat de landskampioen zijn vraagprijs inmiddels al heeft vastgesteld.

The Athletic verwacht dat Ajax zo'n veertig miljoen pond, omgerekend ruim 45 miljoen euro, wil zien voor Kudus als het bereid is om te verkopen. Meerdere clubs hebben de creatieveling al op de radar: de namen van onder meer Liverpool, Manchester United en Arsenal worden genoemd.

In Kudus en zijn omgeving leeft het gevoel dat het tijd is voor een volgende stap. De Afrikaan speelt bij Ajax vooral als aanvaller, maar ziet zichzelf het liefst op het middenveld spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie