Anderlecht zonder sterkhouders gaat vrij kansloos onderuit in oefenduel tegen PSV

Anderlecht zonder sterkhouders gaat vrij kansloos onderuit in oefenduel tegen PSV

22-03-2023 14:51 Laatste update: 15:02
3

Anderlecht is er woensdag tijdens een oefenwedstrijd niet in geslaagd om te winnen van PSV. Integendeel, de Eindhovenaren waren met 2-0 te sterk voor de Belgische recordkampioen. De wedstrijd was vooral bedoeld om ritme op te doen.

Bij PSV stond bijvoorbeeld Thorgan Hazard in de basis, die de voorbije weken verstek moest geven vanwege een blessure. Ook Anderlecht liet haar belangrijkste krachten aan de kant, al is het (nog) niet helemaal duidelijk hoe de basiself eruit zag. Islam Slimani en Yari Verschaeren waren hoe dan ook niet van dienst, want zij vielen de voorbije dagen uit met blessureleed.

Voor rust stond de 2-0 voor PSV al op het scorebord door doelpunten van Jong PSV’ers Mohamed Nassoh en Mohammed Amin-Doudah. Na rust kreeg Anderlecht ook nog een paar kansen, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten. Brian Riemer zal echter niet al te veel conclusies trekken uit dat resultaat. Ook Johan Bakayoko ontbrak overigens bij PSV, want hij kreeg zijn eerste oproep voor de Rode Duivels.