Assistkoning Özil (34) stopt per direct met voetballen: 'Podium nu verlaten'

Assistkoning Özil (34) stopt per direct met voetballen: 'Podium nu verlaten'

22 maart - 13:10
3

Mesut Özil heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd. Op 34-jarige leeftijd besluit de spelmaker, van wie de laatste club Istanbul Başakşehir is geweest, de schoenen aan de wilgen te hangen.

Door blessureleed kwam Özil dit seizoen slechts 187 minuten in actie. Hierdoor was Özil ook niet inzetbaar tijdens de verloren tweestrijd met KAA Gent in de achtste finale van de Conference League. Via social media laat hij weten per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. 'Ik heb het voorrecht gehad om bijna zeventien jaar professioneel voetbal te spelen en ik ben enorm dankbaar voor die kans. In de voorbije weken en maanden ben ik geteisterd door meerdere blessures. Het is duidelijk geworden dat het tijd is om het grote podium te verlaten.'

Özil begon zijn carrière bij Schalke 04 en speelde daarna achtereenvolgens voor Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce en dus Istanbul Başakşehir. Daarnaast speelde hij 92 interlands voor Duitsland, waarin hij 23 keer scoorde en veertig assists gaf. Özil gaat de boeken in als man van de assists. Gedurende zijn carrière was hij in 642 officiële optredens 222 keer aangever. Zijn meeste assists gaf hij in dienst van Real: 81. 

Tijdens zijn loopbaan vierde Özil de nodige successen. In 2014 legde hij beslag op de wereldtitel met Die Mannschaft. In dienst van Arsenal won hij onder meer vier keer de FA Cup, terwijl hij met De Koninklijke een landstitel en een bekerzege vierde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie