‘88% kans dat de Rode Duivels zich kwalificeren voor EK-24 in Duitsland’

‘88% kans dat de Rode Duivels zich kwalificeren voor EK-24 in Duitsland’

22-03-2023 12:50
2

De Rode Duivels hebben maar liefst 88% kans om deel te nemen aan het EK in Duitsland. De Rode Duivels spelen aankomende vrijdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Er zullen op het EK in Duitsland 24 verschillende Europese landen deelnemen.

Dat de Rode Duivels 88% kans maken om deel te nemen aan het EK in Duitsland wordt beweerd door het statistiekenbureau Gracenote, weet Sporza. Volgens het bureau zijn er vier landen die een nog grotere kans op plaatsing hebben dan België. Dit zijn Portugal, Zwitserland, Spanje en Kroatië.

Portugal, onder leiding van ex-bondscoach Roberto Martinez, maakt de grootste kans. Dit gegeven wordt ondersteund doordat Portugal in een relatief gemakkelijkere groep is ingedeeld. De groep bestaat uit  Bosnië-Herzegovina, IJsland, Luxemburg en Slovakije.

België zit in groep F voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland. België zal moeten strijden om plek 1 of 2 met Oostenrijk, Azerbeidzjan, Estland en Zweden. Aankomende vrijdag begint de eerste wedstrijd van de Rode Duivels en Domenico Tedesco tegen Zweden.