Foster en Kompany in Burnley: “Hij zag me spelen tegen Genk, het beviel hem”

Foster en Kompany in Burnley: “Hij zag me spelen tegen Genk, het beviel hem”

22-03-2023 10:40 Laatste update: 11:25
3

Het gaat hem goed in The Championship… Poulain van Vincent Kompany en ex-speler van onder andere Cercle Brugge en KVC Westerlo Lyle Foster zegt dat hij het nog steeds niet kan geloven dat hij onder Kompany bij Burnley speelt. Dat lezen we in zijn interview met het Zuid-Afrikaanse Sowetan Live.  

Kompany moest de jonge spits absoluut in zijn elftal hebben en telde maar liefst elf miljoen euro neer voor Foster. Foster vocht jarenlang bij verschillende clubs om speeltijd te verdienen en zijn scorende vorm te vinden in Europa. De jonge aanvaller vertelt dat Westerlo en de Belgische competitie hem echt gelanceerd hebben. “Ik volgde mijn hart”, klinkt het. "Toen ik uiteindelijk in Brunley aankwam, hadden we een gesprek waarin Kompany me vertelde dat er in België zoveel talent is, maar dat de competitie niet zo sterk is als in Engeland. Hij zei dat hij in mij gelooft en daar ben ik hem dankbaar voor.”

"Ik zou uren kunnen praten over hoe dankbaar ik ben, maar ik denk dat ik mijn focus nu moet verleggen naar mijn volgende wedstrijden", klinkt het wanneer hij vertelt over hoe het allemaal is gelopen. "Ik ben ook gewoon zo dankbaar voor de mensen in België en de teams waar ik bij speelde. Die gaven me zoveel vertrouwen”. 

Maar ook het vertrouwen van Kompany lijkt hem veel te doen. “Hij kwam kijken naar een van mijn wedstrijden, tegen KRC Genk geloof ik, en hij was blij met wat hij zag.” Een dankbare knul, die Foster… Hij vertelt hoe hij meteen voelde dat Kompany hem echt wou. De transfersom spreekt natuurlijk boekdelen, maar toch. De houding van Kompany lijkt Foster te liggen. En dat merk je op het veld. Foster speelt sterk bij Burnley, ook al heeft de Zuid-Afrikaan slechts één doelpunt in elf wedstrijden.