Deschacht over Verschaeren (Anderlecht): “Beste bij Anderlecht, brengt rust”

Deschacht over Verschaeren (Anderlecht): “Beste bij Anderlecht, brengt rust”

22 maart - 10:45
10

Yari Verschaeren en RSC Anderlecht kregen een enorme domper te verwerken, de 21-jarige aanvallende middenvelder raakte ernstig geblesseerd aan zijn kruisband. Olivier Deschacht, de assistent trainer van België U21 reageert op de blessure van Verschaeren.

Deschacht heeft zelf een rijk verleden bij Anderlecht en herkent de waarde van de jonge Verschaeren voor Anderlecht en voor de Rode Duivels. "Yari was in topvorm en was voor mij momenteel de beste speler bij Anderlecht en bij de nationale beloften. Hij is het verlengstuk tussen verdediging en aanval en brengt rust”, citeert Sporza Deschacht.

Deschacht vertelt dat hij Verschaeren een erg sterk seizoen vond spelen en zag dat de jonge middenvelder nog meer tot zijn recht kwam in een wat meer verdedigende positie op het middenveld. “Die hoogvorm kwam er door een rijtje lager te gaan spelen op het middenveld, waar hij de lijnen uitzette”, vertelt Deschacht.

Deschacht houdt goede hoop voor Verschaeren en zijn herstel. Verschaeren zal pas weer in 2024 inzetbaar zijn voor Anderlecht en de Rode Duivels. Deschacht baalt stevig van de blessure van Verschaeren maar denkt dat het beter is dat het hem nu in zijn jonge jaren overkomt. “Op het einde van je loopbaan als voetballer kom je daar erg moeilijk van terug”, besluit Deschacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie