'KV Oostende in de etalage, 5 tot 7 miljoen euro financieel tekort'

'KV Oostende in de etalage, 5 tot 7 miljoen euro financieel tekort'

22 maart - 09:40 Laatste update: 09:56
6

KV Oostende staat te koop. De club kan moeilijk rondomen en kampt met een financieel tekort van 5 tot 7 miljoen euro en daardoor is de proflicentie in gevaar. Naast een kapitaalsverhoging kan een overname van de club KV Oostende ook uit de brand helpen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Door de het financieel tekort kan de KV Oostende de prolicentie mogelijk niet meteen veilig stellen. Het Chinese fonds Fosun gaat op bezoek in Oostende om te kijken naar een overname. Het Chinese fonds nam eerder Wolverhamptom over.

The Guardian meldt KV Oostende ongeveer 10 miljoen vraagt voor de overname. Dat is echter een grove schatting omdat de schulden nog niet zijn meegerekend. Een groep van Vlaamse ondernemers heeft ook interesse in een overname, maar zit nog in de verkenning.

KV Oostende heeft het niet alleen financieel, maar ook sportief moeilijk. De ploeg van trainer Dominik Thalhammer staat op de 16e plaats en staat voor de grote uitdaging om zich hand te haven in de Jupiler Pro League om volgend seizoen weer op het hoogste niveau te mogen voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s