Boskamp snapt keuze Bakayoko boven Trésor: Goeie voor Red Bull-voetbal spelen

Boskamp snapt keuze Bakayoko boven Trésor: "Goeie voor Red Bull-voetbal spelen"

22-03-2023 08:00 Laatste update: 09:54
51

Johan Bakayoko is de vervanger van de niet fit bevonden Jeremy Doku bij de Rode Duivels. De snelle buitenspeler kreeg de voorkeur boven Genk-middenvelder Mike Trésor. Johan Boskamp begrijpt die keuze wel.

"Bakayoko is linksvoetig en heeft die actie en snelheid die Tedesco graag ziet", vertelde Johan Boskamp aan Het Laatste Nieuws over de keuze van bondscoach Domenico Tedesco.

"In principe heeft Trésor dat ook, maar als de bondscoach van dat Red Bull-voetbal wil gaan spelen heb je aan Bakayoko wel een goeie", zei Boskamp over het inpassen van Bakayoko in de mogelijke speelstijl die Tedesco gaat hanteren.

"Bovendien kan hij mee terugzakken naar het middenveld. Misschien was dit ergens ook een signaal naar Genk toe", aldus Boskamp die denkt dat de bondscoach mogelijk even wilde laten zien wie er bepaalt hoe de selectie eruit ziet en mogelijk daarom Trésor niet selecteerde.

Bakayoko viel de laatste tijd op in de Eredivisie met goals en prachtige assists. De aanvaller kwam daarnaast veelvuldig in het nieuws vanwege interesse van grootmacht Paris Saint-Germain tijdens de vorige transferperiode. Nu krijgt het 19-jarige talent mogelijk de kans om het bij de Rode Duivels waar te maken.