Autoriteit kruisbandletsels Dingenen: Verschaeren kan sterker aan top terugkomen

Autoriteit kruisbandletsels Dingenen: "Verschaeren kan sterker aan top terugkomen"

22 maart - 07:40 Laatste update: 09:54
1

Yari Verschaeren is maanden uit de roulatie. De RSC Anderlecht-middenvelder heeft een letsel aan de voorste kruisband en moet een operatie ondergaan. Doctor Bart Dingenen is echter hoopvol over de revalidatie van Verschaeren.

"Bij profvoetballers ligt dat op 85 à 90 procent", vertelde Dingenen aan Het Laatste Nieuws over de kans dat Verschaeren op hetzelfde topniveau als weleer terugkeert.

"Studies tonen aan dat je na een kruisbandblessure een gemiddeld kortere carrière met minder speeltijd riskeert", zei de doctor over de mogelijke consequenties van het letstel dat de Anderlecht-middenvelder opliep.

"Maar in de praktijk kan je ook sterker dan voorheen terugkomen, bij een juiste revalidatie met genoeg tijd, Je moet een kruisbandblessure niet dramatiseren als einde-carrière", aldus Dingenen die de kans groot acht dat Verschaeren na revalidatie weer in het Lotto Park kan schitteren.

Paars-wit moet Verschaeren hoogstwaarschijnlijk tot het einde van het seizoen missen in de strijd voor een plek in de Play-Offs 2. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft vocht Anderlecht zich terug naar de felbegeerde 8e plek in het Jupiler Pro League-klassement.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie