'Overmars (Antwerp) heeft een duidelijke visie, zou bij geen topclub misstaan'

'Overmars (Antwerp) heeft een duidelijke visie, zou bij geen topclub misstaan'

21-03-2023 22:10
11

Na ruim een jaar kan worden aangenomen dat Marc Overmars indruk heeft gemaakt als technisch directeur bij Royal Antwerp FC. Omar Souidi, supporter van Antwerp en advocaat van eigenaar Paul Gheysens, is niet verrast.

"Ik heb in de voorbije maanden regelmatig met Marc Overmars gepraat en ik raakte zwaar onder de indruk van zijn vakkennis", vertelt Souidi in Het Laatste Nieuws. "Het is echt knap hoe hij voetbal leest. Als je samen met Marc naar een wedstrijd of training kijkt, ziet hij dingen die je zelf niet had gezien. Dat is het kennersoog. Bovendien heeft Marc een duidelijke visie. Maar dan nog blijft het opmerkelijk hoe snel hij zijn stempel heeft gedrukt. In een paar maanden was Marcs hand al duidelijk zichtbaar."

Overmars vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Antwerp haalde hem al snel binnen. "Marc heeft met heel veel mensen gepraat, uit alle geledingen van de club. Hij wilde Antwerp echt grondig leren kennen."

De situatie in Amsterdam zorgde ervoor dat Overmars lang weinig interviews gegeven heeft, die hij overigens nog steeds amper geeft. "Marc beseft dat hij nog wat voorzichtig moet zijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij is zo'n voetbaldier… Iemand die bij geen enkele Europese topclub zou misstaan. Als Antwerp-supporter kan ik alleen maar hopen dat we nog een paar jaar mogen genieten van zijn expertise."

Antwerp staat op dit moment op de derde plaats in de Jupiler Pro League met 60 punten na 30 wedstrijden. De ploeg onder leiding van hoofdtrainer Mark van Bommel heeft vijf punten minder dan nummer twee Union SG en acht punten minder dan koploper KRC Genk