Transfervrije Gavi niet onwaarschijnlijk: beroep Barcelona alweer afgewezen

Transfervrije Gavi niet onwaarschijnlijk: beroep Barcelona alweer afgewezen

21-03-2023 15:30
3

Het beroep van FC Barcelona in de situatie rondom het contract van Gavi heeft niks opgeleverd voor de Catalanen. Zoals het er nu voor staat, bestaat er een kans dat het talent transfervrij de deur uitgaat. 

Barcelona zag op dinsdag hun beroep afgewezen worden door de Spaanse rechtbank. Het doemscenario waarin Gavi transfervrij vertrekt, komt zo een stapje dichterbij voor de koploper van La Liga. Het contract van de Spaans international werd eerder ongeldig verklaard door de rechter, omdat Barcelona een dag te laat was met beroep aantekenen. Dit werd op dinsdag dus aangevochten, maar de Spaanse club werd niet in het gelijk gesteld. Gavi staat nu ingeschreven als jeugdspeler bij de Blaugrana, terwijl zijn oude contract nog in werking is. Die overeenkomst loopt aankomende zomer af.

Deze ontwikkeling is de meest recente in de soap tussen Barcelona en La Liga. Javier Tebas, baas van de Spaanse competitie, gaf eerder aan dat de grootmacht boven het vastgestelde salarisplafond uit gaat komen en weigerde het nieuwste contract van Gavi goed te keuren. Deze nieuwe verbintenis zal de Spanjaard vastleggen tot 2026. In de rechtbank leek het aanvechten hiervan goed te verlopen voor Barcelona, voordat bleek dat hun beroep te laat was ingediend. Een nieuwe poging wordt verwacht van Barça, dat naar de provinciale rechtbank dreigt te stappen. De club is ervan overtuigd dat ze wel op tijd waren.