'Onrust in Franse selectie na beslissing van Deschamps over Griezmann'

'Onrust in Franse selectie na beslissing van Deschamps over Griezmann'

21-03-2023 14:47
4

Antoine Griezmann is niet van plan te stoppen bij het nationale elftal. De aanvaller hoopte aanvoerder te worden van Frankrijk, maar zag zijn hoop verpletterd worden door de voorkeur van Didier Deschamps naar Kylian Mbappé. Dit leidde tot de nodige twijfels over Griezmanns toekomst bij de ploeg.

De teleurstelling was groot bij Griezmann, die een ervaren kracht is in het sterrenteam van Deschamps. Het Franse Le Figaro gaf zelfs aan dat de Atletico Madrid-speler overwoog te stoppen bij het nationale team. De reden hiervoor was dat Griezmann droomde van een rol als aanvoerder bij het EK van 2024 en deze nu dus niet kon vervullen door het besluit van zijn trainer. Dit gerucht is nu uit de lucht gehaald door het doorgaans goed geïnformeerde RMC Sport. De krant geeft aan dat de 32-jarige Fransman teleurgesteld is, maar toch actief wil blijven voor Les Blues. Griezmann heeft een goede band met de coach, dat hierbij ook helpt. 

Op vrijdag treffen de Fransen het Nederlands elftal in Parijs voor de EK-kwalificatie. Griezmann is altijd al een onbetwiste basisspeler geweest voor zijn land en wist hier 117 wedstrijden voor te spelen. In dat aantal was hij goed voor 42 doelpunten.