Blessureklap voor Verschaeren bij Anderlecht: Hij baalt en vloekt momenteel

Blessureklap voor Verschaeren bij Anderlecht: "Hij baalt en vloekt momenteel"

21 maart - 12:47
2

Het noodlot sloeg afgelopen weekend alweer toe voor Yari Verschaeren, die opnieuw een zware blessure heeft opgelopen. Voor de middenvelder opnieuw een stevige klap, al zal hij de moed nog niet laten zakken.

Na zijn kruisbandletsel wacht er Verschaeren naar verluidt een herstel van minstens negen maande. De middenvelder van RSC Anderlecht mist daardoor het seizoenseinde, de kwartfinale van de Conference League, maar ook het EK voor beloften komende zomer. "Hij baalt en vloekt momenteel omwille van hetgeen hij allemaal zal moeten missen, zeker omdat hij in vorm was", zegt moeder Carine Van Havere bij Het Laatste Nieuws.

Voor Verschaeren is het ook zijn derde lange revalidatie in zijn korte carrière. Ook al de tweede keer dat hij in de lappenmand ligt door een soortgelijke blessure. Toch zal hij de moed niet opgeven. "Yari is niet iemand die z'n hoofd gaat laten hangen", gaat zijn moeder verder. "Hij gaat zo hard mogelijk werken om naar zijn huidige vorm terug te keren. En liefst nóg beter", klinkt het.

De nu 21-jarige Verschaeren heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Brusselaars en werd de voorbije weken en maanden nog gelinkt aan een transfer naar het buitenland. Door zijn blessure lijkt hij dat nu wel helemaal te kunnen vergeten.