Twijfels over 'Rode Duivel Lukaku': Hij moet stoppen met zeuren

Twijfels over 'Rode Duivel Lukaku': "Hij moet stoppen met zeuren"

21 maart - 12:31
40

De Rode Duivels beginnen vrijdag een de kwalificatiecampagne voor het EK met een partij tegen Zweden. Dat zal met nieuwe bondscoach Domenico Tedesco gebeuren, die ook afscheid heeft genomen van enkele anciens. Maar er zijn twijfels of dat ook niet met Romelu Lukaku moest gebeuren.

De topschutter van de Rode Duivels kent voorlopig een bijzonder slecht seizoen bij Inter en wist ook op het WK – mede door een blessure – amper impact te hebben bij de nationale ploeg. Onder andere Tom Saintfiet vraagt zich ook af of Lukaku wel nog gemotiveerd genoeg is om voor de nationale ploeg te spelen.

"Naast de naam van Lukaku zet ik een vraagteken", begint Saintfiet bij HUMO. "Hij heeft zelf al een paar keer aangegeven dat hij overweegt om te stoppen. Daar spreekt toch een gebrek aan eerzucht en motivatie uit. Terwijl we net spelers nodig hebben bij wie het vuur nog brandt", geeft de trainer aan.

Een gemotiveerde Lukaku kan echter nog een belangrijke rol spelen, vindt voormalig bondscoach Georges Leekens. "We hebben nog altijd een doelman en een spelmaker van wereldniveau, en een Lukaku die nog niet versleten is. Maar dan moet hij ophouden met zeuren over stoppen, want in je hoofd bén je dan al gestopt", klinkt het.