Goots zoekt vervanger voor Janssen (Antwerp) en sluit één optie uit

Goots zoekt vervanger voor Janssen (Antwerp) en sluit één optie uit

21-03-2023 11:29
9

Is Antwerp te afhankelijk van Vincent Janssen? Zonder hem werd er zondag met 0-1 verloren van Sporting Charleroi. Zijn vervanger Gyrano Kerk maakte weinig indruk, ook niet op Patrick Goots. 

"Kerk centraal zetten is geen optie meer", zo vertelt Goots aan Gazet Van Antwerpen. "Dat heeft Van Bommel nu twee keer zonder succes uitgeprobeerd. Balikwisha daarentegen heeft als natuurlijke nummer tien wel ervaring met een centrale rol. Bovendien speelde hij vorig ­seizoen onder Brian Priske al enkele keren in de spits, weliswaar aan de zijde van Michael Frey.”

Een andere optie is om met twee spitsen te gaan spelen. "Van Bommel houdt zo veel mogelijk vast aan zijn formatie. Maar nood breekt wet. Overweegt Van Bommel het toch, dan lijkt Pieter Gerkens de meest geschikte man om met Balikwisha in de spits te spelen. Gerkens duikt graag de zestien in en is kopbalsterk, maar er is een groot verschil tussen infiltreren vanuit het middenveld en de spitspositie ­bekleden."

Janssen zou overigens wél fit raken voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem van 31 maart. Een opluchting voor Antwerp, dat nu op acht punten van leider KRC Genk staat.