City-spits mist EK-kwalificatie wedstrijden: Haaland keert terug naar Manchester

City-spits mist EK-kwalificatie wedstrijden: Haaland keert terug naar Manchester

21-03-2023 10:01
1

Erling Haaland moet de wedstrijden tegen Spanje en Georgië aan zich voorbij laten schieten vanwege een liesblessure. De superster verlaat het kamp van de Noren en keert terug naar Manchester City om te herstellen.

Het betreft een blessure, die Haaland opliep in het met 6-0 gewonnen FA Cup-duel met Burnley. De spits was hier nog goed voor drie doelpunten, maar werd in de 63e minuut van het veld gehaald. Nu lijkt hij niet op tijd fit te zijn voor de aankomende EK-kwalificatie wedstrijden voor Noorwegen. Bondsarts Ola Sand licht de situatie toe. "We hoopten dat hij aankomende zaterdag hersteld zou zijn, maar na meerdere tests werd gisteren duidelijk dat hij de wedstrijden tegen Spanje en Georgië niet zal halen. Het is beter voor hem om te herstellen bij zijn club."

Bondscoach Ståle Stolbakken gaf ook zijn reactie op het nieuws: "Erling had het moeilijk toen hij zich realiseerde dat hij niet voor het team kon vechten. Gelukkig is er nog genoeg vertrouwen, talent en eenheid in deze groep om de komende wedstrijden punten te pakken. We doen ons best om maximaal voorbereid te zijn op zaterdag en dinsdag", zegt bondscoach Ståle Solbakken. Op zaterdag 25 maart is Spanje de tegenstander, terwijl Georgië op dinsdag 28 maart wordt getroffen.