Onuachu overtuigt nog niet na vertrek KRC Genk: “Slachtoffer trainerswissel”

Onuachu overtuigt nog niet na vertrek KRC Genk: “Slachtoffer trainerswissel”

21-03-2023 10:45
19

Paul Onuachu maakte de overstap van KRC Genk naar Southampton, maar de boomlange aanvaller moet in de Premier League genoegen nemen met een reserverol. Journalist Alfie House van The Daily Echo sprak met Het Nieuwsblad.

Southampton betaalde zo’n achttien miljoen euro voor Onuachu. “Het was best een paniekaankoop, maar Onuachu toonde meteen zijn waarde en werd snel basisspeler. Vooral in de zege tegen Chelsea maakte hij een erg sterke indruk, door veel kopduels te winnen en ballen bij te houden”, zegt House.

Intussen is Onuachu naar de bank verwezen. “Hij is het slachtoffer van een trainerswissel. Nathan Jones wilde hem er absoluut bij, omdat Onuachu prima paste in zijn directe systeem met veel lange ballen. Maar die trainer is enkele weken geleden ontslagen en vervangen door zijn assistent, Ruben Selles.”

De nieuwe coach houdt van combinatiespel en maakt gebruik van kleinere aanvallers zoals Theo Walcott. “Het zou me verbazen mocht hij de komende weken meer minuten krijgen”, klinkt het bij House. “Zijn concurrenten doen het prima en Southampton haalt de laatste weken betere resultaten.”