Koeman bespreekt afscheid Janssen: Veel mensen zouden het allicht niet doen

Koeman bespreekt afscheid Janssen: "Veel mensen zouden het allicht niet doen"

20-03-2023 23:46
1

Vincent Janssen maakte vorige week bekend dat hij niet langer beschikbaar is voor het Nederlandse elftal. Dat is best een opvallende keuze voor een 28-jarige voetballer, maar hij wil zich graag meer concentreren op zijn familie en zijn club, met name Royal Antwerp FC. Ronald Koeman lijkt echter niet helemaal opgezet met die beslissing.

Op een persconferentie in aanloop naar de komende interlandperiode kreeg de Nederlandse bondscoach een vraag voorgeschoteld over Janssen. "Of ik dat begrijp? Luuk de Jong is een ander verhaal dan Vincent", vergelijkt Koeman beide spitsen. Ook De Jong kondigde recent zijn afscheid bij Oranje aan. Met 39 interlands en acht treffers laat de spits van PSV nochtans een gelijkaardig nalatenschap achter als Janssen, die op 22 interlands en zeven goals staat. De Jong is wel vier jaar ouder.

"Het zijn hun keuzes en dat respecteer ik", houdt Koeman de kelk in het midden, waarna hij toch subtiel zijn ongenoegen laat blijken. "Heel veel mensen zouden het in hun plek allicht niet doen. Als je naar de nationale ploeg komt, vind ik dat je trots moet zijn op je selectie. Dat moet je uitstralen. Als dat om eender welke reden niet het geval is, moet je thuisblijven", krijgt Janssen een veegje uit de pan.

Sinds afgelopen zomer speelt Janssen voor Antwerp. Daar heeft hij zich intussen opgewerkt tot onbetwiste nummer één in de spitsenhiërarchie. Met zestien competitiedoelpunten staat hij ook gedeeld aan kop van dat nevenklassement. Op het afgelopen WK was Janssen nog van de partij voor Nederland. In het openingsduel tegen Senegal verscheen hij aan de aftrap, nadien volgde nog één invalbeurt tegen Qatar.