Vercauteren ziet geen excuses voor Duivels: Druk om te winnen, dat is normaal

Vercauteren ziet geen excuses voor Duivels: "Druk om te winnen, dat is normaal"

20-03-2023 23:14
1

Op een persconferentie heeft Frank Vercauteren al even vooruitgeblikt naar de nabije en verdere toekomst van de Rode Duivels. Het algemene gevoel leeft dat onze nationale ploeg aan een nieuwe cyclus begint, niet in het minst met de aanstelling van nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. Daardoor is er evenwel niet minder ambitie aanwezig.

Op het perspraatje klonk de vraag of de hoge verwachtingen niet wegen op de 'nieuwe generatie', na de successen van de voorbije jaren. "Dat is niet vervelend, dat is een mooie challenge", bekijkt Vercauteren de zaken ambitieus. "We staan allemaal te popelen om te beginnen. We kennen de druk die er eventueel kan zijn, om te spreken over winnen en moeten winnen, maar dat is normaal."

Druk is net nodig om te presteren, legt Vercauteren uit. "We gebruiken dat eerder positief dan dat te zien als iets wat een bepaalde weerslag kan hebben met negatieve gevolgen. We zijn ons bewust daarvan. We zijn heel realistisch daarin. We hebben weinig tijd om dat te brengen, maar we moeten ook resultaten boeken. Dat blijft het belangrijkste."

Tedesco zal inderdaad niet al te lang kunnen puzzelen. Vrijdag volgt al meteen een belangrijk duel, in Zweden als opener voor de kwalificatiereeks richting Euro 2024. Vier dagen later, komende dinsdag dus, staat dan weer een prestigieus oefenduel op het programma. Duitsland speelt gastheer voor onze Rode Duivels.