'Juventus schuift raspaardje Boende (ex-Anderlecht) vanaf zomer door naar A-kern'

'Juventus schuift raspaardje Boende (ex-Anderlecht) vanaf zomer door naar A-kern'

20-03-2023 22:35

Joseph Nonge Boende is één van de vele jongens die RSC Anderlecht als tiener verlaten hebben voor een overstap naar het buitenland. De jonge middenvelder probeert dezer dagen door te breken bij het grote Juventus. Geen eenvoudige klus, maar onze landgenoot doet het daar uitstekend, in die mate zelfs dat een plek in de A-kern lonkt.

Nonge Boende legde een groot deel van zijn opleiding af bij Anderlecht, maar besloot in de zomer van 2021 om te verhuizen naar de laars. In Turijn steekt hij zijn neus de laatste maanden nadrukkelijk aan het venster. In december 2022 volgde al een mooie eerste (tussen)stap: in een oefenpot tussen Juve en Arsenal FC mocht hij invallen. Nonge Boende, eveneens Belgische jeugdinternational, bedankte prompt door een assist uit te delen.

Afgelopen weekend volgde een nieuwe mijlpaal. Voor het eerst mocht Nonge Boende aantreden met de NextGen-ploeg van Juventus, die uitkomt in de Serie C. Ook daar deed hij het naar verluidt voortreffelijk. La Gazzetta dello Sport weet dan ook dat er vanaf volgende zomer een plekje voor hem is weggelegd bij het A-elftal, al zal het hoogstwaarschijnlijk voornamelijk om trainingen gaan. De roze sportkrant vergelijkt Nonge Boende in één adem met Paul Pogba.