Koeman had anderen boven Verbruggen staan: Noppert en Bijlow zeker in beeld

Koeman had anderen boven Verbruggen staan: "Noppert en Bijlow zeker in beeld"

20-03-2023 22:19 Laatste update: 22:31
14

Het gaat snel voor Bart Verbruggen. De twintigjarige Nederlander van RSC Anderlecht is pas enkele maanden eerste keuze in het Lotto Park, maar kreeg vorige week al een oproepingsbrief van Oranje in zijn bus. Bondscoach Ronald Koeman geeft wel toe dat hij eigenlijk andere doelmannen op het oog had.

De opvolger van Louis van Gaal wil het niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar in de eerste plaats dacht hij aan andere namen. "Andries Noppert (sc Heerenveen) en Justin Bijlow (Feyenoord) waren zeker in beeld", klonk het eerlijk op de persconferentie van Koeman. "Vooral Noppert, gezien zijn WK." Onder Van Gaal groeide de boomlange Noppert uit tot eerste keuze in Qatar. Daar leverde hij ook enkele prima prestaties af.

Door blessureleed moesten beide heren echter verstek geven voor de nationale ploeg. Zo lijkt Verbruggen in beeld gekomen te zijn. "Of mijn beoogde eerste doelman in de selectie zit? De bedoeling is alleszins om duidelijkheid te scheppen over de doelmannen", bleef Koeman eerder oppervlakkig toen hem openlijk de vraag gesteld werd. Als Verbruggen minuten wil maken, moet hij de concurrentieslag winnen met de ervaren Jasper Cillessen en de 29-jarige Mark Flekken.

Nederland komt net als België twee keer in actie de komende dagen, weliswaar tot twee keer toe in het kader van de EK-kwalificaties. Vrijdag wacht meteen een kraker tegen Frankrijk, maandag wordt het bescheiden Gibraltar de tegenstander.