Verschaeren maanden aan de kant, niet eerste lange blessure voor Anderlecht-speler

Verschaeren maanden aan de kant, niet eerste lange blessure voor Anderlecht-speler

20-03-2023 21:00 Laatste update: 21-03-2023 19:01
8

Yari Verschaeren mag stilaan helaas de pineut van RSC Anderlecht genoemd worden. Maandag deelde paars-wit mee dat de middenvelder maanden aan de kant zal staan. Voor de 21-jarige middenvelder is het niet zijn eerste lange blessure uit zijn nog jonge loopbaan.

In de zomer van 2017 tekende Verschaeren zijn eerste profcontract bij Anderlecht. Er wordt hem opdat moment een mooie toekomst voorspeld. Al snel worden de parallellen getrokken met Dennis Praet, Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Zij stootten door door uit de jeugd, kregen een vaste plaats op het middenveld bij de A-ploeg, hielpen Anderlecht mee aan titels en vertrokken naar het buitenland.

Verschaeren is ondertussen doorgebroken bij de A-ploeg, maar de andere stappen van de Neerpede-talenten werden nog niet gezet. Bij Verschaeren komt dat mede door enkele vervelende blessures. Uitgerekend door een blessuregolf maakte Verschaeren zijn eerste minuten in het A-elftal van Anderlecht. Tegen STVV startte hij op 25 november 2018 in de basis tegen STVV. Na 78 minuten ging Verschaeren naar de kant en kwam met Jérémy Doku een andere debutant tussen de lijnen.

Drama tegen Standard
In zijn eerste seizoen bij de grote jongens komt Verschaeren ongeschonden door. Hij speelt uiteindelijk mee in 22 duels van de hoofdmacht. Daarin is hij goed voor 2 goals en 4 assists. In het seizoen 2018 – 2019 blijft Verschaeren zijn neus aan het venster steken. In september mag hij zelfs proeven van de Rode Duivels. De wereld lijkt aan zijn voeten te liggen, maar in december gaat het voor de eerste keer echt mis. Op het veld van Standard valt Verschaeren na 61 minuten uit na een tikje van Dimitri Lavalée. De enkel klapt dubbel. De beelden zijn niet aangenaam om naar te kijken, de blessure is nog erger. Met een draagberrie moet Verschaeren naar de kant. Het verdict: een bandscheur.

Tot en met 13 februari 2020 mist de middenvelder 7 duels. Vlak voor het einde van de reguliere competitie maakt Verschaeren tegen Waasland-Beveren zijn wederoptreden met een invalbeurt van 1 minuut. Op speeldag 29 krijgt hij een invalbeurt van 17 minuten. Het lijkt het begin van een nieuwe start, maar de realiteit beslist er anders over. Vanwege corona wordt de competitie vroegtijdig gestaakt.

Uit de gratie van Kompany
Langer dan normaal kan Verschaeren toewerken naar een nieuw seizoen. Toch heeft hij het moeilijk om in de zomer Vincent Kompany te overtuigen. Op de openingsspeeldag krijgt Verschaeren amper een invalbeurt van 2 minuten. In de volgende drie duels komt hij enkel tegen Moeskroen 7 minuten van de bank. Pas op de 6e speeldag versiert Verschaeren zijn eerste basisplaats van het seizoen. Een speeldag later zit hij niet in de selectie vanwege corona. Daarna blijft pech hem achtervolgen. Nadat hij eindelijk vertrokken lijkt, valt hij op training geblesseerd uit. Vanwege zijn enkel mist hij de topper tegen Antwerp. Verschaeren knokt terug en Roberto Martinez roept hem weer op voor de nationale ploeg.

Zware blessure tegen Genk, sisser tegen Antwerp
De trein lijkt vertrokken, maar op 11 december 2020 slaat het noodlot weer genadeloos toe. Tegen KRC Genk blijft Verschaeren in het gras steken. Onderzoek in het ziekenhuis wijst uit dat er geen breuk is, maar wel sprake is van een spier- en ligamentletsel. Door de enkelblessure mist Verschaeren 13 duels in de Jupiler Pro League en nog eens 2 matchen in de Beker van België.

Verschaeren is opnieuw net terug voor de Play-Offs, die nu wel afgewerkt kunnen worden. Zijn beste niveau halen daarin was niet altijd even eenvoudig. Het seizoen eindigt dan ook nog eens met een domper. Op het veld van Royal Antwerp FC speelt Anderlecht op de slotspeeldag een rechtsreeksduel met als inzet de derde plaats. Na een vroege rode kaart van Matt Miazga moet Kompany tactisch ingrijpen. Verschaeren is het slachtoffer van dienst en na 17 minuten zit zijn laatste match van een rot seizoen er al op. Anderlecht verliest ook nog eens met 1-0, wat het allemaal nog wat pijnlijker maakt.


Revalidatie van acht maanden
Vorig seizoen blijft Verschaeren eindelijk gespaard. Hij speelt uiteindelijk 45 duels voor paars-wit. Daarin scoort hij 9 keer en geeft 8 assists. Voor dit seizoen start kent Verschaeren een ongelooflijke voorbereiding. Hij maakt indruk. De middenvelder scoort met de ogen toe en geeft assists bij de vleet. Helaas, eenmaal de competitie gestart is, blijven de statistieken uit. Het voetbal onder Felice Mazzu lijkt ook niet geschikt voor Verschaeren. Vanwege ziekte en een knieblessure mist hij ook nog twee duels.

Uiteindelijk komt Brian Riemer na interim-trainer Robin Veldman aan het roer te staan bij Anderlecht. Verschaeren leeft op. De Deen steekt het niet onder stoelen of banken hoe goed hij zijn nummer tien vindt. Nog altijd blijven de statistieken uit, maar Verschaeren speelt wel zijn rol in de wederopstanding van Anderlecht. Zondag kwam daar tegen OHL een pijnlijk einde aan. 'Een letsel aan de voorste kruisband. Yari moet bijgevolg een operatie ondergaan en zal minstens tot het einde van het jaar aan de kant staan', deelde Anderlecht mee. Verschaeren moet dus weer van ver terugkeren.