Vercauteren (KBVB) over negeren Genk-spelers: Kijken met andere bril

Vercauteren (KBVB) over negeren Genk-spelers: "Kijken met andere bril"

20-03-2023 16:30
23

Frank Vercauteren bespreekt tijdens een persconferentie de selectie van de Rode Duivels en waarom er geen plaats was voor spelers van koploper KRC Genk. Genk staat al lange tijd fier bovenaan in de Jupiler Pro League met onder andere Mike Trésor en Bryan Heynen als twee Belgische uitblinkers.

Vercauteren, de technisch directeur van de KBVB, legt uit dat het niet zijn job is om de selectie te vormen, maar wel om hierover met Domenico Tedesco te discussiëren. “Daarom respecteer ik ook de keuze van de trainer in verband met de spelers met KRC Genk. Ik steun hem daar 200 procent in”, citeert Het Nieuwsblad Vercauteren.

Vercauteren geeft aan dat hij samen met Tedesco de spelers heeft gevolgd en op die manier hun mening hebben gevormd. “In zo'n kleine selectie moeten er knopen doorgehakt worden. We begrijpen dat niet iedereen met dezelfde bril naar bepaalde situaties kijkt”, vertelt Vercauteren.

Het feit dat Heynen en Trésor niet geselecteerd werden voor de Rode Duivels zorgde voor flink wat ophef. Er werden ook vraagtekens gezet of Tedesco de Jupiler Pro League wel serieus genoeg zou nemen.