Frenkie de Jong niet inzetbaar voor Nederland, Lang raakt buiten beeld

Frenkie de Jong niet inzetbaar voor Nederland, Lang raakt buiten beeld

20-03-2023 15:55 Laatste update: 15:58
7

Frenkie de Jong moet de duels van het Nederlands elftal met Frankrijk en Gibraltar aan zich voorbij laten gaan. De 25-jarige middenvelder kwam niet ongeschonden uit El Clásico van FC Barcelona tegen Real Madrid (2-1), meldt De Telegraaf.

Een MRI-scan wees maandag uit dat De Jong twee weken rust moet houden. Het is een enorme aderlating voor Oranje, dat vrijdag de EK-kwalificatie aftrapt. Dan staat in Parijs de ontmoeting met vice-wereldkampioen Frankrijk op het programma. Drie dagen later is Gibraltar de tegenstander in De Kuip. Of Ronald Koeman een vervanger oproept, is niet duidelijk.

Voor Noa Lang zijn de druiven zuur. De Club Brugge-aanvaller maakte onder Louis van Gaal nog deel uit van de WK-selectie, maar Koeman heeft voorlopig geen oog voor hem. Lang heeft Ronald Koeman nog niet kunnen overtuigen en maakt met Club Brugge geen sterke periode door. Lang kwam dit seizoen 31 keer in actie namens Club Brugge en wist hierin acht keer te scoren en vier assists te verzorgen.   

Ook Steven Bergwijn ontbreekt deze interlandperiode bij Oranje, weet De Telegraaf. De aanvaller raakte geblesseerd in De Klassieker tegen Feyenoord (2-3). Koeman haalt daarom vermoedelijk Donyell Malen bij de selectie. De voormalig PSV'er maakte dit weekend indruk bij Borussia Dortmund met een fraaie assist en een goal in het Bundesliga-duel met FC Köln (6-1).