Clasie (ex-Club Brugge) valt af bij Nederland: 'Hij heeft me wel even gebeld'

Clasie (ex-Club Brugge) valt af bij Nederland: 'Hij heeft me wel even gebeld'

20 maart - 15:00 Laatste update: 15:22

Ronald Koeman heeft Jordy Clasie (ex-Club Brugge) gebeld voordat de selectie van het Nederlands elftal uitkwam. De bondscoach vertelde de aanvoerder van AZ dat hij niet bij Oranje zat en gaf hem een uitleg over zijn beweegredenen.

"De bondscoach heeft me gebeld en uitgelegd waarom ik er niet bij zit", zei Clasie bij ESPN, kort na de nederlaag van AZ tegen FC Twente. "Natuurlijk baal je, maar het is zoals het is. Ik richt me nu volledig op AZ." Clasie zat wel bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar hij overleefde de schifting dus niet. De middenvelder speelde in zijn loopbaan zeventien interlands.

Clasie was niet te spreken over AZ tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Volgens de captain was zijn ploeg geen schim van het team dat eerder deze week SS Lazio versloeg. "We waren er gewoon niet bij en dan roep je het over jezelf af. We waren nu niet goed genoeg om een punt of meer te pakken. We hadden daar ook geen recht op." AZ verloor met 2-1 van FC Twente en staat daardoor vierde in de Eredivisie met evenveel punten als nummer drie PSV.

Clasie is met AZ de aankomende tegenstander van RSC Anderlecht. De ploegen staan tegenover elkaar in de kwartfinale van de Conference League. Op 13 april ontvangt Anderlecht AZ in het Lotto Park en op 20 april mag Anderlecht naar Alkmaar toe. 

Clasie speelde in het seizoen 2017/2018 één seizoen op huurbasis voor Club Brugge. Clasie kwam toen over van Southampton FC

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie