Vanhaezebrouck over gouden duo bij KAA Gent: Ik was niet tevreden

Vanhaezebrouck over gouden duo bij KAA Gent: "Ik was niet tevreden"

20-03-2023 12:29
5

Gift Orban scoorde zondag niet voor KAA Gent, maar Hugo Cuypers nam die taak graag over. Het spitsenduo van de Buffalo's is heel complementair, al blijft coach Hein Vanhaezebrouck kritisch.

"Ik wil het niet de hele tijd over Gift hebben", vertelde hij meteen na de wedstrijd bij Het Nieuwsblad. "Er stonden nog tien andere spelers op het veld. Ik heb er problemen mee dat iedereen altijd over Gift Orban spreekt. In een wedstrijd waarin hij geen drie doelpunten scoort, mag de aandacht misschien eens naar de anderen gaan."

Vanhaezebrouck wil zijn spitseduo prikkelen. "Ik was in de eerste helft niet tevreden over Cuypers en Orban. Ze hebben dat wel goed gemaakt met dat doelpunt. Ik vond ze te weinig in het spel betrokken en te weinig aanspeelbaar. Daardoor zaten we vast. Als je bij ons speelt, moet je ook weten waar je op welk moment moet zijn. Op dat vlak kunnen ze zeker nog winst boeken."

Cuypers heeft zich door zijn doelpunt tegen Eupen mee aan kop gezet in het topschuttersklassement. Hij heeft nu zestien doelpunten, net als Vincent Janssen (Antwerp) en de inmiddels vertrokken Paul Onuachu (ex-KRC Genk).