Analyse Vandenbempt: 'Club Brugge voor eerst niet bij Play-Offs 1 is realistisch'

Analyse Vandenbempt: 'Club Brugge voor eerst niet bij Play-Offs 1 is realistisch'

20-03-2023 09:40
76

Club Brugge staat niet meer in de top 4 van het Jupiler Pro League-klassement. KAA Gent nam die plek afgelopen speelronde over. Vandenbempt analyseerde de verschillen tussen Gent en Club Bruggen en lichtte toe waarom het realistisch is als Club Brugge niet in de top 4 terecht komt.

'Ze spelen nog in Mechelen, waar ze vooral bekerambities hebben, en in Westerlo en met AA Gent is er een concurrent die én goed voetbalt én vertrouwen heeft én waar de scorende spitsen elkaar bij manier van spreken voor de voeten lopen', schreef Vandenbempt in Sporza over de pittige opgave voor Club Brugge.

'Club Brugge heeft een vergelijkbaar programma en heeft momenteel niet de troeven van AA Gent', meldde Vandenbempt die onder andere over het aanstormende talent Gift Orban die erop los scoort voor KAA Gent.

'Het is op dit moment zeer realistisch om te denken dat Club Brugge voor de allereerste keer niet in Play-off I zal zitten', aldus Vandenbempt over de slinkende kansen van Club Brugge om bij de top 4 te eindigen in de Jupiler Pro League.

Club Brugge staat nu 2 punten achter op KAA Gent. Gent behaalde 51 punten in 30 wedstrijden. Daarnaast voelt Club Brugge de hete adem in de nek van KVC Westerlo met 1 punt achterstand en Standard met 3 punten achterstand.