Degryse over ploegen Union, Gent en Anderlecht: Europees voetbal geeft energie

Degryse over ploegen Union, Gent en Anderlecht: "Europees voetbal geeft energie"

20-03-2023 09:00 Laatste update: 09:04
6

Drie Belgische teams spelen nog mee voor Europese prijzen. Analist Degryse ziet dat dat niet afdoet aan de prestaties in de Jupiler Pro League van Royale Union Saint Gilloise, KAA Gent en RSC Anderlecht. Het zou de clubs zelfs extra energie geven, legt Degryse uit.

"De meest opvallende vaststelling van het voorbije voetbalweekend is dat de drie ploegen die zich plaatsten voor een Europese kwartfinale ook de winnaar van de speeldag werden", vertelde Degryse aan Het Laatste Nieuws.

''Zo zie je maar, vaak wordt gezegd dat meedoen aan de Europese bekers punten kost in de competitie, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn'', zei Degryse vervolgens over de opvallende prestaties op zowel Europees niveau als in eigen land.

"Het omgekeerde kan even goed: dat een mooi resultaat in Europa je extra energie geeft in eigen land. Dat is nu exact wat Union, Gent en Anderlecht mochten ervaren", aldus Degryse over het tegenovergestelde van wat vaak gedacht wordt.

Union, Gent en Anderlecht sloten dit weekend allen met een positief resultaat terwijl ze doordeweeks nog in de Europa League en Conference League speelden. Union staat op de 2e plek, Gent op de 4e plek en Anderlecht op 8e plek in de Jupiler Pro League.