Zulte Waregem-coach D'Hollander: Weet niet of ik op bank zit tegen Antwerp

Zulte Waregem-coach D'Hollander: "Weet niet of ik op bank zit tegen Antwerp"

20-03-2023 08:40
3

De match tussen Standard en Zulte Waregem eindigde zaterdag in een 2-2 remise. Op de bank bij Essevee zat trainer Frederik D'Hollander. De opvolger van de ontslagen Mbaye Leye spreekt zich uit over de eerste match en zijn toekomst bij Zulte Waregem.

"Op het einde schakelden we toch nog om naar een driemansdefensie omdat we alles op alles wilden zetten en zo konden we gelukkig ook nog scoren", vertelde D'Hollander aan Het Nieuwsblad over de omschakeling naar 4 verdedigers vanwege het volgens hem ontbreken van kwaliteit om met 3 man achterin te spelen.

"Ik had een open gesprek met ­Sammy en die heeft ook uitstekend gereageerd", zei de trainer over de keuze voor een andere doelman dan Sammy Bossut, waar Leye doorgaans voor ging.

"De groep heeft een goed gevoel, ­anders breng je dit hier niet", vertelde de coach over de uiteindelijke prestatie en het groepsgevoel.

"Ik weet niet of ik op de bank zit ­tegen Antwerp, die vraag moet je het bestuur stellen", aldus D'Hollander die nog even in het duister tast over of hij volgende match weer aan het roer staat tijdens de match tegen Royal Antwerp FC.

Zulte Waregem bevindt zich in de onderste regione van de Jupiler Pro League op de 17e plaats. De ploeg behaalde 24 punten uit 30 wedstrijden en staat 3 punten achter op nummer 15 KAS Eupen. De 15e plek is van belang om in veilige haven te komen en volgend seizoen weer in de Jupiler Pro League te spelen.