Defour geloofde in stunt: Union heeft moeilijkheden met zelf het spel maken

Defour geloofde in stunt: "Union heeft moeilijkheden met zelf het spel maken"

19-03-2023 23:44
6

Het begon erg goed voor KV Mechelen in het Dudenpark, maar uiteindelijk moest het toch haar meerdere erkennen in Union Saint-Gilloise: 2-1. Niettemin vond Steven Defour dat zijn elftal de vicekampioen flink heeft doen zweten.

Defour had op voorhand een tactisch plan uitgedokterd. "We wisten dat Union moeilijkheden heeft als zij het spel moeten maken. Zij zijn heel goed in de reactie", deelt de ex-Rode Duivel mee bij Sporza. In de eerste helft had KV Mechelen de wedstrijd dan ook goed onder controle, vindt hij. Malinwa mocht gaan rusten met een 1-1-gelijkspel op het bord.

In "vijf moeilijke minuten" waarin KV "niet scherp" stond te verdedigen, kantelde de partij in het nadeel van Defour en co. "We gaven een domme penalty weg, daar gingen twee à drie momenten aan vooraf waar we slimmer moesten verdedigen. Dit was onnodig", vat de trainer de nederlaag samen.

Al bij al kon Defour best leven met de partij die zijn elftal op de mat gelegd heeft. "Op zich was het een vrij goede wedstrijd, we moeten alleen gewoon leren verdedigen", vat hij de les samen.