Geraerts na zege tegen KV Mechelen: Na zo'n week, dat toont onze mentale kracht

Geraerts na zege tegen KV Mechelen: "Na zo'n week, dat toont onze mentale kracht"

19-03-2023 23:26
6

Union Saint-Gilloise is alweer twee puntjes dichterbij geslopen op koploper KRC Genk. Tegen KV Mechelen kwamen de troepen van Karel Geraerts na vier minuten al op achterstand, maar zeker niet voor het eerst bogen ze die matige start nog om naar een overwinning. Toch heeft de trainer tekenen van verval gezien.

Dat is ook niet meer dan normaal, benadrukt Geraerts. "Als je na zo'n week de drie punten thuishoudt, dan toont dat de mentale kracht van deze ploeg", verwijst hij bij Sporza naar de Europese pot tegen Union Berlin (3-0). Les Unionistes veegden de vloer aan met hun Duitse tegenstander, maar dat heeft wel krachten gekost. "Je zag de vermoeidheid, de jongens waren minder agressief en minder snel op de eerste meters", aldus Geraerts. Toch ging zijn ploeg daar uitstekend mee om. "De spelers hebben hun momenten vandaag heel goed gepakt."

Nochtans was het niet eenvoudig om zich minder dan 72 uur na die Europese triomftocht opnieuw op te laden. Dat geldt op het fysieke vlak, maar evenzeer mentaal. "Afgelopen donderdag is de hele ploeg individueel en als groep de hemel in geprezen door iedereen. Dat zijn wij niet gewend, dus ik kan me inbeelden dat bepaalde spelers echt de knop moesten omdraaien", geeft Geraerts een pluim aan zijn manschappen.

Plots staat Union op amper drie puntjes van Genk. Geraerts drukt iedereen echter op het hart om niet te beginnen zweven. "Toen we een paar weken geleden verloren tegen Westerlo en Standard en uit de beker lagen, kwam het woord crisis al vanuit bepaalde hoeken naar boven. We moeten niet te snel conclusies trekken, zowel negatief als positief", besluit hij bijzonder nuchter.