Vanhaezebrouck wil vierde plek verdedigen: Hopelijk jongens recupereren in break

Vanhaezebrouck wil vierde plek verdedigen: "Hopelijk jongens recupereren in break"

19-03-2023 23:10
7

Met nog vier speeldagen voor de boeg heeft KAA Gent rivaal Club Brugge uit de top-vier geduwd. Tegen KAS Eupen moest de motor even warm draaien, maar na 90 minuten prijkte toch een mooie 3-0-zege op het scorebord. Hein Vanhaezebrouck beseft dat er nog vier prangende wedstrijden aan komen.

Hoewel Gent een verdiende overwinning boekte, moest het toch een tijdje wachten op het openingsdoelpunt. "We zijn heel goed gestart, maar scoorden niet. Nadien bleef het toch een tijdje evenwichtig", geeft Vanhaezebrouck zijn wedstrijdanalyse bij Sporza. Net wanneer iedereen zich opmaakte voor een brilstand bij de rust, kon Hugo Cuypers de ban toch breken. "We kunnen dan gelukkig op een ideaal moment scoren."

In de tweede helft liepen De Buffalo's nog vlotjes weg bij Eupen. Als beloning hebben ze virtueel een plek in de Champions' Play-Off te pakken. Vanhaezebrouck hamert erop dat zijn elftal zich nog niet rijk moet rekenen. "We staan op de vierde plek, maar er kan nog veel gebeuren. Hopelijk kunnen we nog wat spelers recupereren tijdens de interlandbreak", verwijst hij onder meer naar Tarik Tissoudali. Die zou na een zware kruisbandblessure stilaan weer klaar voor de dienst moeten zijn.