De reeks is ten einde: voor het eerst verliest Stade Reims onder trainer Still

De reeks is ten einde: voor het eerst verliest Stade Reims onder trainer Still

19-03-2023 22:39
3

Het sprookjesverhaal van Will Still is (even) ten einde gekomen. Voor het eerst heeft onze landgenoot een wedstrijd verloren als hoofdtrainer van Stade de Reims. Tegen Olympique Marseille, dat haar plekje als tweede in de stand weer heeft opgeëist, is dat absoluut geen schande: 1-2.

Op 15 oktober van vorig jaar coachte Still zijn eerste duel in de Ligue 1. Niemand die het toen ook maar durfde vermoeden, maar het doelpuntenloze gelijkspel van die dag tegen Lorient FC zou het begin betekenen van een waanzinnige reeks. Liefst zeventien competitiewedstrijden op rij zouden Still en co niet verliezen. Daardoor loodste de Britse Belg Reims vanuit de onderste regionen naar de betere Franse middenmoot.

Zelfs het grote Paris Saint-Germain beet tot twee keer toe haar tanden stuk op de ploeg uit de champagnestad, maar Marseille liet zich niet verrassen. Nochtans startte het nog uitstekend voor Reims, waar met Thomas Foket en Thibault De Smet twee Belgen aan de aftrap verschenen. De onvermijdelijke Folarin Balogun sloeg na een kwartiertje toe, alweer goed voor zijn achttiende van het lopende seizoen. Amper drie minuten later hingen de bordjes echter opnieuw gelijk. Alexis Sanchez deed nog eens van zich spreken.

En de Chileen had er duidelijk zin in. Vlak voor het half uur stond hij voor een tweede keer aan het kanon. Na die 1-2 probeerde Reims nog de bakens te verzetten. Dat lukte evenwel niet, ook niet met een drievoudige wissel in minuut 75. Zo proeft Still voor het eerst de smaak van de nederlaag. Het verandert niets aan zijn knappe parcours. Dankzij de driepunter telt Marseille weer twee punten meer dan RC Lens, dat even aan de tweede plaats mocht ruiken. Koploper PSG staat wel nog zeven punten hoger.