KAA Gent profiteert van puntenverlies Club Brugge en duikt top vier binnen

19-03-2023 21:06
26

KAA Gent is erin geslaagd om zich in de top vier te nestelen. Na het puntenverlies van Club Brugge deed Gent een uitstekende zaak en hield het de drie punten thuis. Het won met 3-0 van degradatiekandidaat KAS Eupen.

Na de nederlaag van Club Brugge en het gelijkspel van Standard kon KAA Gent een uitstekende zaak doen in het klassement. Tegen Eupen was het ook de grote favoriet, al hadden de Panda's ook dringend nood aan een driepunter.

We kregen ook een bijzonder evenwichtige eerste helft, maar op de grote kansen bleef het wachten. Bij Gent was het ook wachten op de grote Orban-show, maar de smaakmaker van de voorbije weken had het knap lastig om ook echt gevaarlijk te zijn.

Het was uiteindelijk collega-aanvaller Hugo Cuypers die voor het eerste grote Gentse gevaar kon zorgen, maar net voor rust de paal trof. Niet veel later kreeg ook Eupen-pion Gassama een uitstekende kans om tot scoren te komen. Hij kwam oog in oog met doelman Nardi, maar vergat te scoren. Dat deed Cuypers in blessuretijd niet. De aanvaller maakte er bij zijn tweede grote kans 1-0 van.

Na de pauze bleef het balbezit voor KAA Gent en waren de (kleine) kansen ook voor de Buffalo's. De bezoekers wisten geen voet meer naast Gent te zetten en kwamen amper nog tot bij het doel van Nardi. Gent wist de wedstrijd uiteindelijk rustig uit te tikken en kwamen dankzij een eigen doelpunt van Davidson zelfs nog op een 2-0 voorsprong. Verdediger Okumu maakte er uiteindelijk nog 3-0 van.

Door de winst stijgt Gent naar een vierde plek in het klassement en telt het nu twee punten meer dan Club Brugge. Eupen blijft steken op een vijftiende plek en heeft nog steeds maar drie punten voorsprong op KV Oostende en Zulte Waregem.