Live: Torres op de bank bij FC Barcelona, Real Madrid met Courtois

Live: Torres op de bank bij FC Barcelona, Real Madrid met Courtois

19-03-2023 20:44 Laatste update: 20:42

Ferran Torres begint op de bank bij FC Barcelona tijdens El Clásico in de competitie tegen Real Madrid. Carlo Ancelotti kiest voor een vertrouwde basiself voor de cruciale wedstrijd in de titelrace.

Barcelona begint ook weer met Ronald Araujo in de basis. De Uruguayaan is steevast de bewaker van Vinicius Junior tijdens de onderlinge wedstrijden en ook nu krijgt hij de taak om de Braziliaan af te stoppen. Op papier lijkt Barcelona met twee spitsen te gaan spelen. Aangezien alleen Robert Lewandowski en Raphinha op het wedstrijdformulier staan. Ferran Torres zit daardoor, vergeleken met de opstelling tegen Athletic Bilbao, op de bank.

Ancelotti is een stuk minder experimenteel dan zijn collega Xavi. Hij kiest simpelweg voor dezelfde elf spelers als degenen die op het veld stonden tegen Liverpool. Dat betekent dat Nacho begint als linksback en Ferland Mendy na een lange blessure weer op de bank zit. Ook Aurélien Tchouameni begint als wisselspeler, net als Eden Hazard. De Rode Duivel klaagde deze week openlijk over zijn speeltijd en vertelde niet meer te praten met Ancelotti.

Volledige opstellingen: 

FC Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Koundé, Christensen, Sergi Roberto, Baldé; De Jong, Gavi, Sergio Busquets; Lewandowski, Raphinha.
Real Madrid: Courtois: Nacho, Militao, Rüdiger, Carvajal; Kroos, Modric, Camavinga; Valverde, Vinicius Junior, Benzema.