Union zet KRC Genk onder druk met een felbevochten thuiszege

Union zet KRC Genk onder druk met een felbevochten thuiszege

19-03-2023 20:16
17

Union heeft ook de klip KV Mechelen genomen. Na een vroege achterstand konden Lapoussin en Teuma het verschil maken in het Dudenpark. 

Union nam een vliegende start met een kans voor Boniface, maar Thoelen kon redding brengen. De eerste kans voor KV Mechelen was wél raak. Ngoy bleef alleen voor Moris kalm en kon via de benen van de doelman de 0-1 scoren.

Union bleef niet bij de pakken zitten en reageerde enig mooi. Lapoussin zette de 1-1 op het bord met een mooie streep. Union zocht meteen ook de 2-1, maar Teuma zag zijn schotje afwijken op ploegmaat Adingra. Aan de overkant raakte Malinwa niet meer aan een echte doelkans.

Penalty is keerpunt
Ook na de pauze gaf KV Mechelen niet al te veel weg, maar een penaltyfase bracht hulp. Verstraete legde Lynen neer en Teuma miste niet vanop elf meter. Het signaal voor Union om een versnelling hoger te schakelen, want even later raakte Nieuwkoop het doelhout.

Na het uur nam Union gas terug en vormde het een dubbele muur. Daar had KV Mechelen veel moeite mee. De beste kans was nog voor Lapoussin, maar hij besloot naast. De bezoekers kwamen nooit in de buurt van een doelpunt.

KRC Genk kijkt uit
Door deze zege komt Union tot op drie punten van KRC Genk, dat zelf 1-1 speelde tegen Cercle Brugge. KV Mechelen staat dertiende en is mathematisch nog niet zeker van het behoud.