Club NXT met Vermant en Talbi winnen duel om de derde plek tegen Beerschot

19-03-2023 18:41
2

In een duel om de derde plek in de Challenger Pro League heeft Club NXT Beerschot verslagen. Doelpunten van Romeo Vermant en Lenn De Smet zorgden voor de dubbele blauw-zwarte voorsprong tijdens de rust. Beerschot wist nog een late tegentreffer te maken maar het was niet genoeg om de overwinning van Club NXT te verhinderen. .

Lenn De Smet opende de score bij Club Brugge NXT. Een doelpunt dat niet meteen uit de lucht kwam vallen. Beerschot kwam nauwelijks in het spel voor en net voor de pauze stond het al 2-0. Romeo Vermant, die zaterdag nog op het veld van Kortrijk onderuit ging met de A-ploeg van Club, zorgde met een fluwelen penalty voor de 2-0 ruststand.

Vermant en Talbi verlieten het veld rond het uur en Club NXT leek nog een versnelling hoger te schakelen. De 3-0 ging een aantal keer in de lucht maar voor een derde keer scoren bleek niet te lukken. Plots werd het dan toch nog even spannend voor de thuisploeg. Beerschot wist in de 88e minuut dan toch te scoren.

Ondanks deze late tegentreffer slaagde Club NXT erin om de overwinning vast te houden en sprong het over Beerschot naar de derde plek in de stand. Opmerkelijk was dat Vermant en Talbi, die gisteren nog invallers waren tegen Kortrijk, vandaag aan de aftrap stonden in Roeselare en van vermoeidheid leek geen sprake te zijn.