Doelman Vandenberghe na Kortrijk-Club Brugge: “Wat een sfeertje hier”

Doelman Vandenberghe na Kortrijk-Club Brugge: “Wat een sfeertje hier”

19-03-2023 14:45
1

Tom Vandenberghe, de doelman van KV Kortrijk, reageert na de knappe overwinning van Kortrijk op Club Brugge. Kortrijk won met 1-0 door een doelpunt van Abdelkahar Kadri. De doelman hield zijn doel schoon tegen Blauw-Zwart en gaat dieper in op de kwaliteiten van zijn medespeler Kadri.

Vandenberghe start zijn lofzang in de richting van Kadri. Vandenberghe is vol lof over zijn ploegmaat bij Kortrijk. Ook is hij ervan overtuigd dat de 22-jarige Kadri een mooie transfer verdient. “Hij is veruit de beste speler met wie ik ooit al heb samengespeeld. Als je die, soms bezig ziet op training, dan denk je dat hij sowieso dat stapje hogerop kan zetten”, citeert Het Nieuwsblad Vandenberghe.

Vandenberghe vond zelf dat hij niet al te veel te doen had tegen Club Brugge. Wel was de 30-jarige doelman erg onder de indruk van de ambiance die het thuispubliek creëerde. “Voor de rest heb ik niet veel moeten doen, buiten die beenveeg op een schot van Buchanan. Ik moet wel zeggen dat ik voor de eerste keer echt kippenvel had in mijn doel. Wat een sfeertje hier, onze fans hebben hun best gedaan”, besluit Vandenberghe.

Door de overwinning van Kortrijk staat de ploeg nu op de veertiende plaats in de Jupiler Pro League. Kortrijk heeft nu 30 punten verzameld en dat is zes punten meer dan degradatie kandidaat KV Oostende.