Fenerbahçe lange tijd zonder Batshuayi na scheurtje in linkeradductoren

Fenerbahçe lange tijd zonder Batshuayi na scheurtje in linkeradductoren

19-03-2023 13:30

Michy Batshuayi (29) viel donderdag uit met een blessure in de Europa League-wedstrijd tussen Fenerbahçe SK en Sevilla. De kwetsuur lijkt dermate ernstig dat Fenerbahçe het geruime tijd zal moeten stellen zonder onze landgenoot.

Batshuayi werd na negentien minuten van het veld gedragen met een brancard. Met een MRI-scan is er vastgesteld dat Batshuayi een scheurtje heeft in zijn linkeradductoren, weet meldt Fenerbahçe via de officiële kanalen. Het is nog onbekend hoe lang het duurt voordat Batshuayi weer inzetbaar is.

Voor Batshuayi zijn mogelijke deelname bij de Rode Duivels heeft het kwetsuur niet uitgemaakt. Bondscoach Domenico Tedesco was zeer stellig wanneer het ging om Batshuayi. Tedesco gaf aan dat ook wanneer Batshuayi niet geblesseerd was, hij ook geen onderdeel uitmaakte van de selectie.

Batshuayi heeft wel een flinke interlandcarrière opgebouwd bij de Rode Duivels, de spits heeft al vijftig interlands achter zijn naam staan en wist hierin 27 keer te scoren. Batshuayi was ook degene die voor het enige Belgische doelpunt zorgde op het WK in Qatar, de 1-0 tegen Canada.