UPDATE: ‘Doku blijft voorlopig nog bij Rode Duivels ondanks vraag Rennes’

UPDATE: ‘Doku blijft voorlopig nog bij Rode Duivels ondanks vraag Rennes’

19 maart - 12:44 Laatste update: 19 maart - 12:44
41

Jérémy Doku zit in de selectie van bondscoach Domenico Tedesco. Bruno Génésio, de coach van Stade Rennais, is verbaasd. Hij hoopt dat Doku snel terugkeert. 

Doku wordt maandag op het trainingscentrum in Tubeke verwacht, maar kan volgens Génésio niet meespelen. Hij sukkelt nog met de hamstrings. "Ik ben verrast dat hij geselecteerd is voor de nationale ploeg. Misschien is het omdat de bondscoach met hem wil babbelen. Ik heb gevraagd aan de club om het nodige te doen zodat hij kan terugkomen om zich bij ons te laten behandelen."

Tedesco gaf op zijn persconferentie al aan dat Doku op maandag een medische screening gaat krijgen. Hij traint sinds donderdag al opnieuw in Rennes, maar dan wel individueel. De kans dat hij speelt tegen Zweden of Duitsland is dan ook nihil.

Tedesco haalt sowieso nog een vervanger bij de selectie als Doku terugkeert naar Frankrijk. De veelbesproken Mike Trésor van KRC Genk is dan één van de grote kanshebbers.

Update: Domenico Tedesco heeft ervoor gekozen om Jérémy Doku te selecteren voor de Rode Duivels. Stade Rennes is niet blij want de aanvaller is niet fit. Frank Vercauteren sprak met Het Nieuwsblad. “Dat zullen we nu beoordelen. Als we echt alles doen wat de clubs willen, hebben we een groot probleem. Dat is niet de bedoeling.”

Update: Het Nieuwsblad laat weten dat Jérémy Doku voorlopig nog bij de Rode Duivels zal blijven ondanks de vraag van Rennes voor de terugkeer van de aanvaller. Doku kampt al twee weken met een spierblessure, maar werd toch opgeroepen door Domenico Tedesco.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie