Carrasco en Atlético zjin Valencia de baas, man in vorm Openda blijft scoren

18-03-2023 23:30 Laatste update: 23:30

Het Atlético Madrid van Yannick Carrasco heeft zaterdag eenvoudig afgerekend met Valencia. De ploeg van coach Diego Simeone verstevigde de derde plek én houdt nummer twee Real Madrid in zicht door een 3-0 zege.

Carrasco kreeg opnieuw een basisplek en was scorende in de partij, maar het was de Fransman Griezmann die de ban brak. Marcos Llorente nam de bal goed mee en met een steekpass bediende hij Griezmann, die wat geluk had met de aannamme maar vervolgens goed afrondde.

Valencia dacht wel weer op gelijke hoogte te komen via Hugo Duro, maar de VAR greep in vanwege een overtreding op Memphis. Kort na rust gooide Yannick Carrasco het duel in het slot: 2-0. Kort nadat Memphis plaats had gemaakt voor Alvaro Morata, gaf de Spaanse spits een assist op Thomas Lemar: 3-0.

Udinese - AC Milan 3-1
AC Milan blijft wisselvallig presteren in de Serie A. De regerend Italiaans kampioen ging zaterdag met 3-1 onderuit bij Udinese. Roberto Pereyra zette de thuisploeg op voorsprong, maar Zlatan Ibrahimovic tekende kort voor rust voor de gelijkmaker. De Zweedse ster miste aanvankelijk nog vanaf elf meter, maar hij kreeg een herkansing doordat een Udinese-speler te vroeg inliep. De tweede keer schoot Zlatan wel hard raak, waarmee hij zich tot oudste doelpuntenmaker ooit kroonde in de Italiaanse competitie (41 jaar en 166 dagen).

Nog voor het einde van de eerste helft stond Udinese alweer op voorsprong. Beto sloeg toe in de zesde minuut van de blessuretijd. In de tweede helft trof ook Kingsley Ehizibue het doel. Daardoor wist Milan, waar Alexis Saelemaekers een basisplek kreeg en De Ketelaere en Origi voor invielen ,nu al drie competitieduels op rij niet te winnen. De Milanezen staan nog wel vierde, maar AS Roma kan zondag voorbij steken.

Lens – Angers 3-0
Bij RC Lens blijft Loïs Openda de grote man in vorm. Na zijn hattrick afgelopen week was de Rode Duivel tegen Angers nu goed voor twee doelpunten. Fofana opende na 26 minuten descore voor Lens, daarna was het de grote Openda-show.

Het jeugdproduct van Club Brugge verdubbelde na dertig minuten voetballen de score en wist net na de rust er nog 3-0 van te maken. De eindstand. Openda zit daardoor na 28 competitiewedstrijden voor Lens aan veertien doelpunten.