Na dubbele achterstand zorgt Essevee voor knappe comeback tegen Standard

Na dubbele achterstand zorgt Essevee voor knappe comeback tegen Standard

18 maart - 22:38
38

SV Zulte Waregem heeft zaterdag op bezoek bij Standard een gouden punt weten te sprokkelen. Na het ontslag van Mbaye Leye hoopte het goede resultaten te kunnen boeken en wist het ook meteen voor een knappe comeback te zorgen. Het werd 2-2.

Na de nederlaag tegen Club Brugge had Standard voor eigen publiek wat goed te maken en hoopte het op een goed resultaat tegen Zulte Waregem. De degradatieandidaat greep eerder deze week dan weer in en bedankte coach Mbaye Leye voor bewezen diensten.

Een trainerswissel moest voor een shockeffect gaan zorgen, maar leek toch niet te helpen. De Rouches domineerden Essevee en lieten de greep niet los. Dat resulteerde na een kwartier voetballen ook in een treffer voor Marlon Fossey.

Nog voor de pauze werd het zelfs 2-0 na een makkelijke kopbal voor Noë Dussenne. De volgende klap voor Essevee, dat in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.

In de tweede helft begon Zulte Waregem wel wat beter en leek het een vuist te kunnen maken, met zelfs enkele kansen tot gevolg. Christian Brüls had iets na een uur voetballen de aansluitingstreffer aan de voet, maar zijn bal krulde voorbij de verste paal.

Het spel ging daarop nog wel goed op en neer, met uiteindelijk nog een verdiende treffer voor Essevee. Fadera zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer en zag ploegmaat Ndour in het slot zelfs nog de gelijkmaker scoren. Het bleef uiteindelijk 2-2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie