Conte haalt zwaar uit na gelijkspel: 'Zie egoïstische spelers bij Tottenham'

Conte haalt zwaar uit na gelijkspel: 'Zie egoïstische spelers bij Tottenham'

18 maart - 22:14
6

De positie van Antonio Conte komt verder onder druk te staan bij Tottenham Hotspur na de remise tegen Southampton. De Italiaanse manager legt de schuld evenwel bij de spelers na het late 3-3 gelijkspel. Hij vindt dat er dringend iets moet veranderen binnen de Londense club.

De hekkensluiter wist in het eigen St. Mary's Stadium in blessuretijd gelijk te maken door een penalty van James Ward-Prowse. "Dat was voor mij geen penalty, maar wat er de laatste maanden op het veld gebeurt is het ergste. Dit is het moment om daar iets over te zeggen, want ik vind het onacceptabel", begint Conte op de persconferentie na afloop, waarna hij uitleg geeft. "We lieten opnieuw zien dat we geen team zijn."

"Ik zie egoïstische spelers, die elkaar niet willen helpen en niet met hun hart spelen", vervolgt de boze Italiaan. "Tot vandaag probeerde ik dit te verbergen door er niet over te praten. Ik probeerde de teamgeest te verbeteren, want dit is niet het gevolg van een tactisch of technisch aspect. Als je een sterk, competitief team wil zijn en wilt vechten voor de winst, dan moet je met vuur in je ogen en je hart spelen. En dit elk moment laten zien."

Conte haalt onder meer de nederlaag tegen Sheffield United in de FA Cup aan. "Met een sterk team werden we toch uitgeschakeld. Als je met passie speelt, dan was dat niet gebeurd. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik dit meemaak. Maar bij Spurs zijn ze dit wel gewend. Ze zijn het niet gewend om voor iets belangrijks te spelen. Ze willen blijkbaar niet met stress en druk spelen. Dat is het verhaal van Tottenham."

"De huidige eigenaar is er twintig jaar en de club heeft nooit wat gewonnen. Ligt het dan aan alle managers die hier gewerkt hebben?", aldus Conte. "Er zijn nog tien duels te gaan, maar waar spelen we voor met deze houding en toewijding? Voor plek zeven of acht? Ik ben echt heel boos, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Ook de spelers."

Conte sluit af met een oproep. "Deze situatie moet veranderen bij Tottenham. Als de club op deze manier door blijft gaan, dan kan de club continu van manager blijven wisselen, maar de situatie zal zeker niet verbeteren. Geloof mij maar." Britse media meldden eerder al dat Conte uiterlijk komende zomer vertrekt uit Londen, wanneer zijn contract afloopt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie