Geen stunt voor Kompany, Haaland maakt ook brandhout van Burnley

Geen stunt voor Kompany, Haaland maakt ook brandhout van Burnley

18 maart - 20:38 Laatste update: 20:46
10

Vincent Kompany keerde zaterag met Burnley terug naar zijn Manchester City, maar een stunt in de FA Cup zat er tegen de ploeg waar hij zoveel succes mee boekte niet in. Erling Haaland had immers weer zijn dagje. Door onder meer - wederom - een hattrick van de Noor haalden Kevin De Bruyne en co het met 6-0. 

Het was de eerste keer als manager dat Kompany terugkeerde naar het Etihad Stadium. Voor de match was er een prachtige ontmoeting tussen Kompany en zijn voormalige manager/leermeester Pep Guardiola. Ook de fans van Manchester City ontvingen hun voormalige publiekslieveling met open armen.

Na de 7-0 tegen Leipzig had City evenwel geen zin om cadeaus te doen aan Kompany. Guardiola koos voor nagenoeg zijn sterkste elftal. Kevin De Bruyne stond dus achter Haaland. Sergio Gomez – helemaal opgebloeid onder Kompany bij Anderlecht – begon op de bank bij de thuisploeg. Bij de bezoekers waren er basisplaatsen voor ex-JPL-spelers Al Dakhil, Cullen, Zaroury, Vitinho en Foster.

Haaland, Haaland en Haaland
Burnley hield een halfuur stand, maar daarna begon de zoveelste Haaland-show van het seizoen. De Noor ging door waarmee hij bezig was alvorens hij gewisseld werd tegen Leipzig, scoren. In drie minuten tijd legde Haaland er twee in het mandje en was de veer van de bezoekers gebroken.

Na de rust maakte Haaland zijn hattrick compleet. Ook Alvarez mocht twee keer juichen. Ook Palmer pikte zijn doelpuntje tegen Burnley mee. Vlak voor het einde haalde Guardiola De Bruyne nog naar de kant. Na de match was er op het veld nog een ontmoeting tussen KDB en Kompany. De trainer van Burnley ontving na de match ook nog een staande ovatie van het thuispubliek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie