Drama voor Oostende in de blessuretijd, Westerlo slaat genadeloos toe

18-03-2023 20:11 Laatste update: 20:21
9

KV Oostende heeft zaterdag een zure nederlaag geleden tegen KVC Westerlo. De Kustboys leken op weg naar een punt, maar in de blessuretijd week een schot van Lukas Van Eenoo af en eindigde Oostende - Westerlo op 1-2.

Na een 4 op 6 tegen Club Brugge en op KAS Eupen heeft KV Oostende operatie-redding ingezet, maar zag het eerder op de dag KV Kortrijk ook winnen. Een driepunter was ook nodig, al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen seizoensrevelatie KVC Westerlo.

Veel slechter kon de wedstrijd ook niet beginnen voor KVO, dat kersvers belofteninternational Kyan Vaesen al na elf minuten voetballen de Kemphanen op voorsprong zag brengen. Oostende drong daarop nog aan met enkele kansen, maar Sinan Bolat hield zijn netten schoon.

Tien minuten voor de rust kreeg Maxim De Cuyper een unieke kans om de voorsprong vanop de stip te verdubbelen. Zijn poging ging echter naast. Een knappe vrije trap van Sakamoto in het slot van die eerste helft kon KVO uiteindelijk ook niet aan een gelijkmaker helpen. Zijn bal viel boven op de lat.

Na de rust kwam Oostende goed voo de dag. De thuisploeg ging op naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Op een kleine 10 minuten van het einde kopte Cameron McGeehan de gelijkmaker op het bord. De twee ploegen leken zo de punten te gaan delen, maar Westerlo had het geluk aan zijn kant. Via Rodin verdween een poging van Van Eenoo voorbij Hubert en ging Oostende alsnog de boot in. Zeer zuur in de degradatiestrijd. Westerlo profiteert van het puntenverlies van Club Brugge en mag blijven dromen van de Champions Play-Offs.