Bruno helpt STVV aan zege, Seraing zit bijna in Tweede Klasse

Bruno helpt STVV aan zege, Seraing zit bijna in Tweede Klasse

18 maart - 20:06
2

De kans dat Seraing volgend seizoen nog op het hoogste niveau speelt, is sinds zaterdag weer wat kleiner geworden. De Metallo's verloren immers met 2-1 op het veld van STVV. Door de zege blijven de Kanaries in de running voor de Europe Play-Offs.

Seraing staat er al weken slecht voor en zag eerder op zaterdag degradatieconcurrent KV Kortrijk Club Brugge met 1-0 verslaan. Bij STVV moest er dan ook gewonnen worden om wel nog in het spoor te blijven van KVK, Eupen, KV Oostende en Zulte Waregem.

Bruno maakt het verschil
Ondanks de inbreng van Tshibuabua, Mansoni, Cachbach en Guillaume moest Seraing al in de eerste helft achtervolgen tegen STVV. Wie anders dan Bruno opende de score. Bij Seraing hoopte men nog dat de arbitrage zou fluiten vanwege een overtreding van Hayashi op Dietsch, maar dat gebeurde niet. 1-0 voor de thuisploeg. Met die stand gingen we op Stayen ook rusten.

De tweede helft had niet al te veel om het lijf. Halfweg de tweede periode leek Bruno opnieuw te scoren, maar zijn poging werd vlak voor de doellijn gekeerd. Op 7 minuten van het einde mocht Bruno toch zijn 14e doelpunt van het seizoen vieren. Een minuut voor affluiten deed Seraing dan toch nog iets terug via Mouandilmadji, 2-1. Daar bleef het bij.

Seraing bijna in 1B
De Kanaries mogen blijven hopen op Play-Off 2. Voor Seraing komt de Challenger Pro League allemaal dichterbij. Mogelijk kan het doek op de volgende speeldag al vallen voor de Waalse club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie