Degryse stelt zich vragen bij keuzes Tedesco: Dat had ik toch verwacht

Degryse stelt zich vragen bij keuzes Tedesco: "Dat had ik toch verwacht"

18 maart - 23:44
23

Domenico Tedesco maakte recent zijn nieuwe selectie bekend, met daarin ook enkele opvallende afwezigen. Ook geen Michy Batshuayi, die zelfs zonder blessure niet was geselecteerd. Toch opvallend voor Marc Degryse.

De analist had niet verwacht dat Batshuayi al naar de kant zou worden geschoven door Tedesco. "Als basispion kan dat tegenvallen met Batshuayi, maar hij scoorde wel vlot", begint hij bij Het Laatste Nieuws. "Zo een spits had ik er toch graag bijgehad, een echte goalgetter."

Degryse lijkt zich ook niet helemaal te kunnen vinden in de selectiepolitiek van Tedesco, die amper een beroep doet op spelers uit de JPL. "Het valt ook op dat hij amper spelers van Belgische clubs oproept, zoals pakweg Heynen, Van der Heyden, Vanaken, Trésor en anderen. Hij schat de Belgische competitie blijkbaar niet hoog genoeg in. Dat zal bij bepaalde ploegen toch niet goed vallen", klinkt het.

Voor Batshuayi zit het verhaal bij de Rode Duivels er mogelijk dus al op, net zoals Axel Witsel en Dries Mertens. De aanvaller van Fenerbahçe kent voorlopig een goed seizoen met vijftien doelpunten en één assist in 25 partijen. Dat lijkt echter niet goed genoeg geweest te zijn voor Tedesco.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie